Начин на приготвяне
Яйцата се делят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с миксер с щипка сол, до образуване на пяна. Тогава се добавя захарта и ванилената захар, разбива се до получаване на гъст сняг. Жълтъците се прибавят един по един до поемането им от белтъците.
Следва предварително пресятото брашно плюс какаото и бакпулвера. То се добавя на на два-три пъти на минимум включен миксер и за кратко, но да се получи еднородна кексова смес.
Във форма за торта - 24 см, застлана с хартия за печене и намазана с масло, се изсипва сместа, в предварително загрята фурна на 180 градуса. Блата се пече за около 45 минути или до суха клечка в средата му.
За крема
Сметаната се разбива до твърди връхчета със захарта и ванилената захар. След това се добавя маскарпонето и се разбива до поемането му.
Сглобяване на тортата:
Изстиналият блат се разрязва на две части. Първият блат се поставя в ринга от формата. Сиропира се с четка, потопена в млякото. Намазва се с част от крема и се редят нарязани ягоди върху него.
Поставя се и другият блат, който също се сиропира. След два часа тортата се освобождава от ринга.
Измазва се с останалия крем навсякъде, след което с помощта на пош се шприцоват фигурки. Украсява се с бисквитките и нарязани ягоди на вкус.