Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна шарена яхния магданозлия

Постна шарена яхния магданозлия

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Постна шарена яхния магданозлия
Снимка: Анонимен
2 / 4
30/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не ровете с вилицата да търсите месце - тази яхния е постна и толкова вкусна, че ще я излапате за нула време"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г /едра печурка/
  • спанак - 200 г
  • картофи - 4 бр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 500 мл
  • брашно - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 китка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете едрите гъби и ги нарежете на по-едри кубчета. Картофите, обелени и измити, също нарежете на едри кубчета.

Загрейте олиото в тенджера на огъня и пуснете картофите и гъбите да се запържват. През това време нарежете и добавете скилидките чесън или ги смачкайте, като ги притиснете с ножа.

Прибавете и нарязани на кубчета чушки и морков. Гответе за около 5 минути, като разбърквате от време на време. Нарежете през това време предварително подготвените измит спанак и пресен зелен лук.

Добавете ги и разбъркайте, а след 2 минути поръсете с брашното и червения пипер, отново разбъркайте и залейте с две канчета хладка вода.

Оставете яхнията да къкри на тих огън до омекване на картофите за около 20 минути. Към края добавете обелен и накълцания домат. Подправете с черен пипер и посолете.

Оставете да поври с домата за кратко и отдръпнете от огъня. Прибавете солидна китка накълцан магданоз.

При сервиране, ако обичате, може да се поръси с още пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

justsavage
justsavage
Много вкусно стана :) Благодаря за рецептата
16.07.2018 10:19
1
1
Покажи всички подкоментари
Венко
Венко
Рецептата е чудесна!Нямах зелен лук и сложих един стрък праз.Разкошна яхния стана!
19.11.2017 17:39
1
1
Покажи всички подкоментари