Вкусна постна питка

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
348
2k
746
1k
3
31/10/2017
"Записвайте си, записвайте си, защото Бъдни вечер идва, а тогава знаете, че се приготвя постна питка "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 377
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете в средата кладенче. Сложете в него захарта, солта и олиото. Разтворете маята с малко хладка вода и я прибавете и нея.

Замесете тестото, като си наливате по мъничко хладка вода. Месете до получаване на хубаво, меко тесто.

Когато е готово го оставете за около един час да втаса.

След това поръсете върху плота брашно и отново го премесете. Оформете хлебчето и го сложете в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка.

Оставете го да втаса още веднъж, за около 40 минути, след което го набоцкайте с вилица, за да не се пука при печене.

Сложете хлебчето в загрята фурна и го печете на 180 градуса. Когато се зачерви го покрийте с алуминиево фолио.

Печете около 45 минути. Извадете готовото хлебче, завийте го в кърпа и го оставете да отдъхне.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар