Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч със зеленчуци

Постен гювеч със зеленчуци

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Постен гювеч със зеленчуци6 / 6
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"И постен е хубав, даже много! Който не вярва, да ни даде порцията си"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр. малък
  • тиквички - 1 бр малка
  • грах - 1 к.ч. от консерва
  • царевица - 1 к.ч. от консерва
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 3 бр.
  • бамя - 1 шепа
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро. Слагат се на дъното на глинения гювеч.

Лукът се нарязва на полумесеци, патладжанът и тиквичката на кубчета, червената и зелената чушка и морковът на едри парчета.

Нарязаните зеленчуци се смесват с царевицата и граха. Прибавят се измитата бамя и доматите, нарязани на дребно.

Всички зеленчуци се разбъркват и разпределят върху картофите в гювеча. Поръсва се брашно, червен пипер и сол.

Прибавя се олио и се налива около една чаша и половина вода.

Гювечът се пече на 220 градуса.

Постният гювеч със зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
511
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пише време за готвене 90 минути
26.03.2024 23:50
Анонимен
Анонимен
Колко време се пече....не пише?
19.12.2022 19:40
Анонимен
Анонимен
Пече се на 220 градуса, добре. А колко време?
29.06.2022 18:48
4
marcheva14
marcheva14
Разрешавам си да кача още една снимка, Албенче, вчера точно това съм сготвила, постен гювеч на фурна, по една случайност и двете това сме приготвили. Много хубав е. Всичко което е изброено от рецептата ти е и при мен, включително и царевицата. Не мога да пусна още веднъж рецепта, защото вече съм качвала такава, само добавям снимка. Благодаря !
02.11.2017 01:26
10
1
Покажи всички подкоментари