Шарена постна яхния

02/11/2017
"Яхнията трябва преди всичко да е радост за очите, тогава знаем, че и вкусът е великолепен "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 426
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват и нарязват (на шайби, ситно, по избор).

Всички зеленчуци, без доматите, се задушават в малко мазнина (олио) и малко вода, до омекване.

В друг съд се запържват доматите, брашното и червеният пипер с останалата част от мазнината.

След като е готова, запръжката се сипва при зеленчуците и осоляваме на вкус.

При сервиране, шарената яхния се поръсва с магданоз и черен пипер на вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар