Начин на приготвяне
В дълбока купа смесваме всички сухи съставки - брашно, какао, захар, сол, сода и канела. Разбъркваме ги добре, за да се смесят хубаво.
Прибавяме 1 яйце и маслото и ги разбъркваме първо с миксер, а после с шпатула до получаване на хомогенно тесто. Разточваме тестото и го слагаме в тавичката, в която ще го печем.
Разстиламе тестото да прилепне хубаво по тавичката и го слагаме в хладилника за 30 минути. След 30-те минути изваждаме тестото, дупчим с вилица и го печем 10 минути на 180 градуса.
В друг съд разбиваме с миксер рикотата със захарта. Добавяме тиквеното пюре, джинджифила, индийското орехче, канелата и отново разбъркваме.
Добавяме 3 яйца и отново разбиваме. Намазваме дъното на блата с течен шоколад. Изсипваме тиквената смес и печем 40 минути на 180 градуса.