Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Тиквен пай с шоколад

Тиквен пай с шоколад

GabrielaGabriela
Новак
3514358
Тиквен пай с шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • какао - 30 г
  • захар - 200 г
  • сол - 1 к.л.
  • сода - 1 к.л.
  • канела - 1 к.л.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 110 г
  • рикота - 100 г
  • пюре от тиква - 400 г
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • джинджифил - 50 г
  • шоколад - 1 кафяв
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме всички сухи съставки - брашно, какао, захар, сол, сода и канела. Разбъркваме ги добре, за да се смесят хубаво.

Прибавяме 1 яйце и маслото и ги разбъркваме първо с миксер, а после с шпатула до получаване на хомогенно тесто. Разточваме тестото и го слагаме в тавичката, в която ще го печем.

Разстиламе тестото да прилепне хубаво по тавичката и го слагаме в хладилника за 30 минути. След 30-те минути изваждаме тестото, дупчим с вилица и го печем 10 минути на 180 градуса.

В друг съд разбиваме с миксер рикотата със захарта. Добавяме тиквеното пюре, джинджифила, индийското орехче, канелата и отново разбъркваме.

Добавяме 3 яйца и отново разбиваме. Намазваме дъното на блата с течен шоколад. Изсипваме тиквената смес и печем 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: