Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постни гъби с картофи на тиган

Постни гъби с картофи на тиган

Постни гъби с картофи на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусно и икономично ястие, което се приготвя за нула време!"

Необходими Продукти

  • печурки - 200 г
  • картофи - 2 бр. едри (сварени)
  • олио - 3 с.л.
  • грах - 3 с.л. от консерва
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите, нарязват се на средно големи кубчета. Почиства се лукът и го нарязваме на ситно заедно с гъбите.

В тиган се загрява олио и запържваме нарязания лук и гъби. Поръсват се с малко сол, черен пипер и чубрица, когато омекнат.

Добавяме нарязаните картофи и доматеното пюре, разбърква се и наливаме вода - малко над продуктите.

Оставяме на тих огън да поври 5-10 минути, добавя се отцеденият грах и разбъркваме леко. Сваляме от котлона след 3-4 минути и поръсваме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: