Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от карфиол и печени чушки

Салата от карфиол и печени чушки

Салата от карфиол и печени чушки
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Винце и салата от карфиол и печени чушки - така планираме да прекараме остатъка от деня"

Необходими Продукти

  • карфиол - сърцевината от 1 глава, заедно с основите на всички розички
  • чушки - 3 бр. червени
  • маслини - 2 бр. за украса
  • сол
  • зехтин
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взима се остатъкът от голяма глава карфиол (най-подходящ момент за салатата е когато готвите ястие с карфиол) - кочана и основите на розичките, внимателно се обелват и настъргват на едро ренде.

Посолява се, разбърква се и се разпределя в две чинии.

Най-свежите листенца се накълцват и се разпределят в средата.

Чушките се изпичат, обелват и нарязват на плътни летни, подреждат се като слънце в чиниите и се слага по маслина в средата. Полива се със зехтин и оцет и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: