Пиле с ориз и магданоз по селски

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
251
1k
423
319
03/11/2017
"Класическа гозбичка, с която направо ще си оближете пръстите "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 135
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд запържваме ситно нарязаните лук, морков и чушка.

Добавяме ориза, като запържваме докато стане т.н. „стъклен“. След това заливаме с доматите от буркан, добавяме ситно нарязания магданоз и овкусяваме със сол и черен пипер.

Задържаме на среден огън за 5-6 минути и прибавяме почистеното и нарязано пилешко, като го поръсваме с шарена сол.

Доливаме 2 ч.ч. вода и прехвърляме във фурна, като печем на 180 градуса до готовност (около час).

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Супер Гозбичка!!!
1
0