Начин на приготвяне
Италиански омлет в побългарен вариант. Идеалната рецепта за бързо реагиране след тежкия работен ден.
Първо бланшираме броколите за 2-3 минути. Почистения и измит праз лук поставяме в блендер с приставка за нарязване на фини колелца. Яйцата разбиваме с настърганите сирена, прясното мляко и малко от каймака при варенето - 1 с.л.за плътност. Прибавяме щипка бакпулвер.
Наденичката режем на тънки парченца (аз се заиграх, като направих топчета от нея). В дълбок тиган (с метална дръжка), слагаме първо праза, като захлупваме с капак, за да се задуши. Посоляваме и прибавяме кардамона (експеримент, чийто вкус ме изненада приятно), за да освободи ароматите си.
Отдръпваме от огъня. Разпределяме плънката равномерно, подреждаме върху нея разполовените розички карфиол. Отстрани поставяме резенчетата (топчетата) луканкова наденичка.
Изливаме бавно и внимателно млечната смес. Поставяме тигана във фурната и печем, докато омлетът придобие приятна златиста коричка. Поднасяме фритатата топла, поръсена с лют червен пипер и магданоз.
Съвет: Когато времето за домашно приготвената храна е ограничено, ви съветвам да приготвите заготовка с някои от продуктите.
Праза нарязвам от вечерта и слагам в торбичка в хладилника. Добавям и бланшираните броколи, а зеленчуци, с които можете да импровизирате, също можете да нарежете от вечерта.
Така любимата рецепта ще ви отнеме само 30 минути. Да ви е сладко!
Вкусната фритата за бърза вечеря е готова.