Постна яхния с грах

04/11/2017
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5310421171
"Не е важно колко продукта ще има в ястието, а колко вкусно ще го приготвите "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 858
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете настърганите лук и морков и щом омекнат изсипете граха от буркана, добавете сол и 1 ч. ч. вода и нека да покипят на бавен огън поне 15 минути, като добавите достатъчно от подправките чубрица и мащерка в равни количества.

Разтворете брашното в малко вода и изсипете на тънка струйка с непрекъснато бъркане, като може да добавите още, ако предпочитате много гъста яхния. Трябва обаче да имате предвид, че след като изстине, ще се сгъсти още.

Оставете на огъня до готовност на брашното, което е около 10 минути или общо време за готовност на яхнията е около 25 минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар