Тиква с орехи и сирене Бри

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Тиква с орехи и сирене Бри
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Уникална комбинация от вкусове и аромати - няма как да не се влюбите в нея"

Необходими Продукти

  • тиква - 1.5 кг нарязана на парчета около 2 см
  • прясно мляко - 1 литър
  • ориз - 5 с.л.
  • сирене бри - 200 г (60% масленост)
  • захар - 12 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарежда в тавичка, налива се ½ ч.ч. вода и се поръсва с 5 с.л. захар. Поставя се във фурна, загрята на 180 градуса за 50 минути.

Млякото заедно с ориза и 5 с.л. захар се поставят на котлона. Ври на тих огън 15-20 мин. След това се излива върху тиквата.

Отгоре се нарежда сиренето, нарязано на филийки.

Орехите се омесват с канелата и 2 с.л. захар и се поръсват върху сиренето.

Заглажда се с шпатула и се пече във фурната около 15-20 минути на 200 градуса.

Тиквата с орехи и сирене Бри е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: