Начин на приготвяне
Затопляме прясното мляко и в него начупваме маята и разбъркваме до пълното разтваряне на маята.
След това сипваме захарта и 1 с.л. от брашното и разбъркваме, докато се получи кашичка. Оставяме за 5 минути да се активизира маята.
В купа смесваме брашното, солта, олиото, бакпулвера и заквасената сметана. Разбъркваме добре и добавяме маята, разтворена в прясното мляко.
Омесваме меко тесто и веднага го разделяме на 5-6 топки. Всяка топка разточваме на кръг и разрязваме на 8 части.
Поставяме по едно парченце сирене Фета в широкия край на всяко парче тесто, подгъваме навътре двете крайчета и навиваме като кифличка.
Подреждаме кифличките в намаслена тавичка и ги намазваме с разбито яйце.
Поставяме тавата в студена фурна и включваме на 160 градуса - така, докато фурната загрява, кифличките постепенно ще втасат. Печем до златисто.
Кифличките стават много мекички, а ароматът им е чуден.
Страхотните бързи кифлички със сирене Фета са готови.