Запържено пилешко филе

Запържено пилешко филе
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Майсторски маринованото месо е достатъчно само да се запържи, за да се получи вкусен кулинарен шедьовър"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • горчица - 1 с.л.л
  • мед - 1 с.л.л
  • олио - 1/2 с.л.
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на едри парчета и ги поставяме в купа.

В друга купа смесваме меда, горчицата, олиото, солта и черния пипер и разбиваме с вилица за 4-5 минути.

Изливаме така получената марината върху месото и с ръце разбъркваме хубаво, за да се разпредели маринатата навсякъде по месото.

Покриваме купата с прозрачно фолио и прибираме за една нощ в хладилника (може и за повече време, например 24 часа).

Когато решим да готвим месото е добре да го извадим предварително от хладилника поне за 20 минути.

В тиган загряваме маслото и пържим пилешкото до златисто от всички страни, като от време на време ги обръщаме.

Сервираме запърженото пилешко филе с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: