Зехтин с розмарин и чесън

27/08/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 300
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стръкчетата пресен розмарин се измиват старателно и се оставят да изсъхнат напълно.

Зехтинът се загрява за 2 минути на котлона и в него се пускат почистените и пресовани/скълцани ситно скилидки чесън.

Оставя се на умерен котлон за още 2-3 минути, след което огънят се изключва и се добавят изсъхналите от влагата клонки розмарин.

Оставете ароматизирания зехтин да се охлади напълно.

Излейте зехтина в чиста и суха бутилка, като го прецедите и отстраните фините частици чесън.

Клонките розмарин може да напъхате в бутилката. Съхранявайте зехтина с розмарин и чесън в хладилник

най-много до 2-3 седмици.

Този ароматен зехтин е идеален за овкусяване на салати, меса, използва се за маринати, топинги, дресинги и т.н.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар