Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Ароматна гъбена каша с печурки

Ароматна гъбена каша с печурки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Ароматна гъбена каша с печурки4 / 4
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Разкошна каша, приготвена лесно и с най-обикновени продукти, които могат да се намерят във всяка кухня"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в сгорещените краве масло и олио. Гъбите се почистват или обелват.

Половината се нарязват на дребно, а другите на филийки. Те също се слагат в тигана при лука да се запържат. Поръсват се червен пипер и след като омекнат и покафенеят се изваждат в чиния.

Температурата на котлона се намалява и в същата мазнина се запържва брашното при непрекъснато бъркане, като заедно с това се разрежда на няколко пъти с топла вода (общо 500 мл).

Бърка се периодично, за да се предотврати образуването на бучици и за да стане кашата гладка. Щом се сгъсти се връщат гъбите и лука в съда. Кашата се подправя със сол и черен пипер на вкус.

Прибавя се сухата мащерка и кашата се оставя да се готви още 5 мин. Накрая, когато е готова, се прибавят две супени лъжици прясно изцеден лимонов сок.

Ароматната гъбена каша с печурки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
получи се идеално,благодаря.
14.07.2021 17:16