Малки постни питки с ръжено брашно и семки

05/11/2017
"Идеални не само за пости, но и за похапване по всяко време на годината - мини питки с ръжено брашно и семки "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 433
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте всички видове брашно в купа. Прибавете олиото, солта, захарта, слънчогледовите семки, картофеното нишесте и содата, предварително угасена с оцета.

Разбъркайте и добавете хладка вода /около 1 ч.ч./.

Замесете тесто. Тестото е готово, когато спре да ви лепне по ръцете и се събере на топка.

Покрийте тестото с найлоново фолио и го оставете за около 20 минути на топло.

Разделете тестото на 12 топки.

Притеснете всяка топка с длани и оформете питките. Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия, която сте напръскали с малко олио.

Притиснете всяка питка с вилица. Оставете питките отново за около 20 минути на топло.

Изпечете питките в загрята фурна на 180 градуса до кафеникав загар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар