Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга със сос Бри и орехи

Сьомга със сос Бри и орехи

Сьомга със сос Бри и орехи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И ако в Рая не сервират сьомга със сос Бри, никак не искаме да отидем там"

Необходими Продукти

  • масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • сирене бри - 200 г
  • горчица - 15 г
  • мащерка
  • сьомга - 4 бр. филе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте маслото и добавете брашното. Пържете 1 минута.

Добавете млякото и виното.

Бъркайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сложете сиренето. Щом се разтвори, добавете горчицата.

След 5 минути сложете и мащерката и изключете.

Орехите запечете в сух тиган, като внимавате да не изгорят.

Рибата изпечете на тиган с малко зехтин от двете страни.

Сьомгата със сос Бри и орехи е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: