Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Бабините пълнени чушки

Бабините пълнени чушки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бабините пълнени чушки
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Само ориз и кайма не са достатъчни за баба, за да напълни чушки. Разберете тайната ѝ съставка"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр.
  • доматен сок - 500 мл
  • олио - 50 мл
  • за плънката
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави големи
  • кайма - 300 г
  • картофи - 3 бр. големи
  • ориз - 150 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на ренде лука и картофите поотделно. Загрейте олиото, запържете лука и каймата за около 10 минути.

Последователно добавете ориза, картофите и подправките, запържете докато останат на мазнина.

Накрая добавете червения пипер, разбъркайте за кратко и премахнете плънката от котлона.

Измийте и изчистете чушките от кочаните и семките. С нож изрежете връхчетата отдолу, така че да стане малка дупчица.

Посолете чушките отвътре със сол и ги напълнете с плънката.

Подредете ги в тава, залейте ги с доматения сок и полейте равномерно с олиото.

Завийте тавата с лист алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете пълнените чушки около 30 минути, след което отвийте фолиото и ги запечете.

Бабините пълнени чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: