Начин на приготвяне
Застелете тавата, в която ще печете, с хартия за печене или алуминиево фолио и леко намазнете с четка.
Настържете твърдия кашкавал в купа и добавете към него универсалната подправка за пиле, черния и червения пипер, както и галетата. Объркайте добре всичко.
Намажете всяко пилешко крилце обилно с мазнина с помощта на четката. Ако смесите разтопено масло и олио, ще се получи най-вкусно.
След намасляване, овалвайте крилцата в подготвената кашкавалена смес и ги подреждайте на малко разстояние едно до друго в тавата.
Сложете хрупкавите печени крилца да се изпекат в загрята на около 220 градуса фурна за половин час.
Поднесете биреното мезе топло.
Хрупкавите печени крилца са готови.
Коментари