Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Уникално хрупкави печени крилца

Уникално хрупкави печени крилца

Уникално хрупкави печени крилца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Най-вкусните хрупкави пилешки крилца, които никога няма да ти омръзнат"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 8 - 10 бр.
  • за овалване смес
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • бакпулвер - 1 голяма щипка
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се и почистваме пилешките крилца от заострените части.

Поставяме в тенджера с малко вода и варим 20 минути на умерен огън.

Отцедени се подсушават с кухненска хартия.

В плитка чиния смесваме две или три лъжици брашно, червен пипер, черен пипер, сол, риган и бакпулвер.

Крилцата се намазват с малко олио и овалваме в сухата смес.

Изтупват се от излишното брашно и нареждаме върху метална решетка, която е поставена в тава, дъното на която е покрита с алуминиево фолио, да се събира там мазнината отделена при печене.

Печем хрупкавите печени крилца в загрята фурна 180°C около 25 минути да се зачервят (може и с вентилатор) и се обръщат за 5 -10 минути и от другата страна.

Сервираме за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: