Начин на приготвяне
Измиват се и почистваме пилешките крилца от заострените части.
Поставяме в тенджера с малко вода и варим 20 минути на умерен огън.
Отцедени се подсушават с кухненска хартия.
В плитка чиния смесваме две или три лъжици брашно, червен пипер, черен пипер, сол, риган и бакпулвер.
Крилцата се намазват с малко олио и овалваме в сухата смес.
Изтупват се от излишното брашно и нареждаме върху метална решетка, която е поставена в тава, дъното на която е покрита с алуминиево фолио, да се събира там мазнината отделена при печене.
Печем хрупкавите печени крилца в загрята фурна 180°C около 25 минути да се зачервят (може и с вентилатор) и се обръщат за 5 -10 минути и от другата страна.
Сервираме за обяд!