Конфитюр от печени смокини

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
30/08/2012
"Казват, че циганското лято идва с аромат на печени смокини!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 681
  • Преглеждания за месеца1364
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете полузрели смокини и ги смелете през машинка, след като почистите дръжките. По желание може и да ги обелите.

Сипете пюрето в тава и поръсете със захарта с около 150 мл вода.

Сложете конфитюра да се пече, като редовно бъркате. Трябва да се получи хубава карамелизация и да се сгъсти - лъжицата да оставя следа по дъното на тенджерата.

Сладкото се вади, обърква се с лимонтузуто и ванилията и се връща пак за 3-4 минути.

Още горещо се разсипва в буркани, като по желание може да добавите печени орехи. Затворете бурканите веднага и ги обърнете с капачките надолу, докато конфитюрът от печени смокини изстине.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
EFTIMOVA
EFTIMOVA
10.03.2013 23:40
Предполагам че е перфектно. Аз всяка година правя сладко от смокини няколко вида, този вид не съм го правила. В двора ми имам две смокини, които правят около 100кг плод годишно. Искам да попитам някой да ми каже как се правят смокини фламбе. Яла съм, но не зная как се приготвят.
0
0