Начин на приготвяне
Размийте маята в затоплена мляко. Прибавете захарта, малко сол и брашно, така че да се получи кашица, която оставете да втаса.
След като втаса, прибавете маслото, яйцата, от които отделeте 1 белтък и брашно, колкото поеме, за да се получи твърдина на козуначено тесто.
Разделете тестото на две топки, всяка от които разтопете на квадратен лист със страна около 30 см. Намажете двата листа с предварително оставения и разбит белтък и поръсете с орехите, размесени с ванилията.
Навийте на стегнато руло, което нарежете на охлюви с дебелина около 1 см.
Наредете охлювите в намазана с масло тава и ги оставете да втасат. Печете ги в умерено силна фурна. Сварете сироп от захарта и водата.
Щом възври, свалете го от огъня и го оставете да почива 10 минути. Залейте напълно изстиналите саварини.