Саварини Охлюви

Саварини Охлюви1 / 2
10/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захр - 1 ч.л.
  • сол
  • брашно
  • масло - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 1 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • За сиропа
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в затоплена мляко. Прибавете захарта, малко сол и брашно, така че да се получи кашица, която оставете да втаса.

След като втаса, прибавете маслото, яйцата, от които отделeте 1 белтък и брашно, колкото поеме, за да се получи твърдина на козуначено тесто.

Разделете тестото на две топки, всяка от които разтопете на квадратен лист със страна около 30 см. Намажете двата листа с предварително оставения и разбит белтък и поръсете с орехите, размесени с ванилията.

Навийте на стегнато руло, което нарежете на охлюви с дебелина около 1 см.

Наредете охлювите в намазана с масло тава и ги оставете да втасат. Печете ги в умерено силна фурна. Сварете сироп от захарта и водата.

Щом възври, свалете го от огъня и го оставете да почива 10 минути. Залейте напълно изстиналите саварини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: