Начин на приготвяне
Пресейте брашното и в средата направете кладенче. Добавете в него солта и захарта.
Затоплете за кратко млякото, така че да стане хладко, и го изсипете в кладенчето.
Прибавете маята и я разтворете в млякото, като я смесите и с част от брашното, така че да получите рядка кашичка.
Разтопете маслото и него изсипете в кладенчето. Сложете яйцето и започнете да замесвате тестото.
Месете, докато получите хубаво меко тесто. Оставете го да втаса за около 40 минути.
Поръсете плота с брашно, сложете втасалото тестото, поръсете и него с брашно и го разточете на елипсовидна кора с дебелина около половин сантиметър.
Подредете върху кората парчетата шунка, като не ги слагате до самият край на кората, а оставите около 2 см непокрито от плънката ръбче.
Върху шунката поръсете рендосан кашкавал и нарязани на дребно маслини.
Навийте тестото на руло, като притиснете накрая ръбчето да се залепи за тестото, така че при печене да не излезе плънката.
Поставете полученото хлебче в намаслена правоъгълна тавичка и го оставете да втаса за около 15 минути, след което с ножа му направете три повърхностни, диагонални резки, но така че да не излезе плънката.
Разбийте яйцето и с помощта на четка намажете отгоре хлебчето.
Сложете го в загрята фурна и печете около 45-50 минути на 180 градуса.