Солени миникифлички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Солени миникифлички
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
80
"Нарочно ги правим мини, за да може да ги хапнете на една хапка"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г студено
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и оформете по-голямо кладенче. Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте да шупне.

Прибавете го в кладенчето, а върху него настържете студеното масло, сиренето и кашкавала.

С пръсти започнете да смесвате и месете меко тесто, което в края да е нелепящо се по пръстите. Завийте тестото с стреч фолио и го поставете в хладилник за 60 минути.

След което оформете от тестото фитил и го разделете на 10 еднакви топчета.

Върху обилно набрашнен плот разточвате топчетата на кръгли листи и ги разрязвате на 8 триъгълника.

Навийте ги на кифлички и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене, но на не голямо разстояние.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути.

Невероятни солени кифлички, топящи се в устата!

Солените миникифлички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: