Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и оформете по-голямо кладенче. Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте да шупне.
Прибавете го в кладенчето, а върху него настържете студеното масло, сиренето и кашкавала.
С пръсти започнете да смесвате и месете меко тесто, което в края да е нелепящо се по пръстите. Завийте тестото с стреч фолио и го поставете в хладилник за 60 минути.
След което оформете от тестото фитил и го разделете на 10 еднакви топчета.
Върху обилно набрашнен плот разточвате топчетата на кръгли листи и ги разрязвате на 8 триъгълника.
Навийте ги на кифлички и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене, но на не голямо разстояние.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути.
Невероятни солени кифлички, топящи се в устата!
Солените миникифлички са готови.