Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвер. В купа смесете и разбъркайте мекото масло със заквасената сметана.
Добавете настърганото сирене и единия от жълтъците. Отново разбъркайте хубаво.
Добавете брашното с бакпулвера и замесете меко и лепкаво тесто. Направете го на топка и го увийте в свежо фолио. Приберете за 30 мин в хладилника.
При готовност разточете върху набрашнена повърхност с дебелина около 5 мм и нарежете на ленти.
Намажете с другия жълтък и навийте всяка лентичка на охлювче.
Подредете в тава застлана с хартия за печене.
Изпечете соленките в предварително загрята фурна на 180 за около 15-20 мин.
Солените охлювчета със заквасена сметана са готови.
Адаптирано от Ева Тонева