Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Солени охлювчета със заквасена сметана

Солени охлювчета със заквасена сметана

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Солени охлювчета със заквасена сметана
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
30
"Вкусотии с бутер тесто или как да приготвите най-вкусните солени охлювчета със заквасена сметана"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г краве, меко
  • сирене - 100 г настъргано
  • сметана - 200 г заквасена
  • брашно - 350 г и допълнително за разточването
  • бакпулвер - 1/2 ч л.
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвер. В купа смесете и разбъркайте мекото масло със заквасената сметана.

Добавете настърганото сирене и единия от жълтъците. Отново разбъркайте хубаво.

Добавете брашното с бакпулвера и замесете меко и лепкаво тесто. Направете го на топка и го увийте в свежо фолио. Приберете за 30 мин в хладилника.

При готовност разточете върху набрашнена повърхност с дебелина около 5 мм и нарежете на ленти.

Намажете с другия жълтък и навийте всяка лентичка на охлювче.

Подредете в тава застлана с хартия за печене.

Изпечете соленките в предварително загрята фурна на 180 за около 15-20 мин.

Солените охлювчета със заквасена сметана са готови.

Адаптирано от Ева Тонева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: