Свинско със сладък винен сос

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
31/08/2012
"Крехко, ароматно и залято със сладък винен сос - единственият правилен начин за приготвяне на свинско "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 543
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на едри късове. Поставете го в подмазнена тава и добавете обелените скилидки чесън цели. Обилно го поръсете със сол и черен пипер.

Полейте и с тънка струйка мазнина. Залейте го с виното и покрийте тавата с фолио. След 1 час сложете свинското да се изпече в силно загряна фурна.

Изпеченото месо извадете в голяма чиния. Деглазирайте тавата с 1 ч.ч. вода на загряна котлон, като леко разбърквате. Така приготвения сос прецедете направо в друга тенджерка.

Сложете я на котлона и овкусете с подправки. Добавете към соса меда, горчицата и 1 с.л. доматено пюре или кетчуп. Разбъркайте за кратко и по желание и сгъстете соса с малко размито брашно.

Полейте месото в чинията със сладкия винен сос и поднесете ястието с гарнитура от картофено пюре и зеленчуци.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Деси
Деси
24.02.2013 21:49
Много вкусно се получи!
1
0