Кекс с бял крем

Кекс с бял крем
Снимка: Таня Арабаджийска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не е кекс като кекс, а вкусен кекс с бял крем - ето защо трябва да се опита задължително"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • сода - 1 ч.л.
  • какао - 4 с.л.
  • За крема
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме содата с киселото мляко, прибавяме захарта и олиото и разбиваме с миксер. Добавяме и брашното с какаото и доразбиваме.

Взимаме кръгла форма за кекс с дупка, намазняваме я и набрашняваме, и изсипваме сместа.

Печем на 200 градуса до готовност (различните фурни пекат различно, като проверяваме с клечка за зъби).

След като изстине, кексът се намазва с крема, който сме приготвили, като сме разбъркали размекнатото масло с пудрата захар до хомогенна смес.

Отгоре може да декорирате с настърган шоколад, захарни пръчици или друго. Аз настъргах шоколадова вафла.

Кексът с бял крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: