Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Картофена яхния с джолан и бамя

Картофена яхния с джолан и бамя

Картофена яхния с джолан и бамя
Снимка: Потребител#183160
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Дали това е най-вкусната яхния, която сме опитвале - определено ДА"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • картофи - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • вино - 1/2 ч.ч. червено /бяло/
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сушени манатарки - 200 г
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • магданоз - 10 стръкчета
  • бамя - 400 г замразена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джолана на не големи парчета и сложете в мазнината да се запържи за 5-8 минути, добавете сол и черен пипер.

Обелете и почистете зеленчуците. Морковите нарежете на колелца, картофите и лука на по-големи парчета, чесъна и магданоза на ситно.

Поръсете с кимион, червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и сипете виното.

Всичко заедно се вари на слаб котлон за 40 минути. Бамята се слага 20 минути след всички други зеленчуци.

Извадете и поднесете яхнията с накълцан магданоз.

Картофената яхния с джолан и бамя е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: