Начин на приготвяне
Първо се прави запръжката - обелва се, почиства се и се накълцва на много ситно лукът. В олиото се запържва, а ако ползвате пресни сурови чушки е хубаво и те да бъдат запържени леко.
Яйцата се счупват и се разбиват добре. Към тях се добавят подправките на вкус или може да се използват готови миксове. Сиренето се натрошава към сместа и се разбърква, за да се поемат подправките.
Резените суджук се накълцват на съвсем дребни късове, за да може в запеканката да останат ароматът и вкусът на традиционния горнооряховски суджук. За това не е нужно голямо количество - 10-тина резена стигат, за да се усети уникалният вкус в ястието.
А чушките, ако ползвате печени, се режат на едро, след като бъдат почистени. Смесва се всичко и се разбърква. Пече се в подходяща тава или сач до пълна готовност. Сервира се топло и разбира се с любов!