Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешка запеканка с карфиол и сос

Пилешка запеканка с карфиол и сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешка запеканка с карфиол и сос
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Нещо вкусно и лесно, което ще се хареса на всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • карфиол - 900 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • топено сирене - 200 г
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете карфиола на розички, измийте и ги поставете във вряща подсолена на вкус вода.

Варите за 3 минути, прецедете и изхвърлете водата, наредете карфиола в тава.

Измийте и подсушете филето, нарежете на хапки.

В тиган разтопете маслото и добавете пилешките хапки, поръсете с черен пипер на вкус.

Пържите докато остане на мазнина и до златист цвят на месото.

Извадете хапките от маслото и ги подредете върху карфиола. В същата мазнина запържете брашното до лек златист цвят.

Добавете прясното мляко и зеленчуковата подправка. След като заври добавете ситно нарязаното сирене, половината настърган кашкавал и варите за около 2-3 минути.

Залейте карфиола и месото със соса, поръсете със ситно нарязания магданоз и поръсете с останалия настърган кашкавал.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете запеканката до лек загар на кашкавала.

Пилешката запеканка с карфиол и сос е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: