Начин на приготвяне
Картофите се обелват от кората, нарязваме на средно тънки филии.
В голям съд с лъжица олио, куркума и гореща вода се задушават да омекнат леко за 8-10 минути, защото ще има още топлинна обработка.
Изваждат се с решетъчна лъжица, нареждаме в намаслена с мазнина тава, отгоре поръсваме с олио, в което сме разбъркали пресовани скилидки чесън и печем в загрята фурна за 20 минути до златисто, докато водата от тях се изпари.
Сатленките се нарязват на парченца с дължина 18 см. Загрява се скара, намазваме с парче сланина да не залепват и печем от двете страни до златисто.
Сервираме порция златисти картофки, поръсени с нарязан пресен магданоз и парченца сатленки, гарнирани с черни домати. Лесно и вкусно!