Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Чеснови картофки на фурна със сатленки на скара

Чеснови картофки на фурна със сатленки на скара

Чеснови картофки на фурна със сатленки на скара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Търсихме перфектната комбинация за обяд и се спряхме за тази - опитайте и кажете как ви е харесала"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • куркума
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • сатленки - 1 тарелка 500 г
  • сланина - за намазване
  • чери домати - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват от кората, нарязваме на средно тънки филии.

В голям съд с лъжица олио, куркума и гореща вода се задушават да омекнат леко за 8-10 минути, защото ще има още топлинна обработка.

Изваждат се с решетъчна лъжица, нареждаме в намаслена с мазнина тава, отгоре поръсваме с олио, в което сме разбъркали пресовани скилидки чесън и печем в загрята фурна за 20 минути до златисто, докато водата от тях се изпари.

Сатленките се нарязват на парченца с дължина 18 см. Загрява се скара, намазваме с парче сланина да не залепват и печем от двете страни до златисто.

Сервираме порция златисти картофки, поръсени с нарязан пресен магданоз и парченца сатленки, гарнирани с черни домати. Лесно и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: