Задушен свински джолан със сос в slow cooker

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
173
75
4
2
21/11/2017
"Само натискате копчето и излизате, а за всичко останало ще се погрижи вашият слоукукър "
Приготвяне20 мин.
Готвене260 мин.
Общо280 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 177
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се готви на бавен огън, за да постигнем крехкост и добър вкус. Подходящ е за зимния сезон.

Аз лично използвам уред за бавно готвене, тъй като в него джоланът става много вкусен, а се приготвя сравнително лесно.

Месото мариноваме в смес от соевия сос, мазнината, виното и сухите подправки. След като престои в марината поне за 6 часа, поставяме месото в slow cooker.

Използваме маринатата и заливаме место с нея. Може да добавим 1 к.ч вода. Внимавайте, защото в този уред течността не се изпарява и се запазва. Готвим месото за 4 часа на високата степен.

Прецеждаме течността и я поставяме на котлона. След като заври сгъстяваме със сметаната, в която сме разтворили запеченото брашно.

Връщаме соса в slow cooker-а и готвим още за около 20-30 минути. Поднасяме с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар