Зелена супа с лапад

Зелена супа с лапад
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Разбира се, че ще е зелена - нали е с лапад и настроението ни е пролетно"

Необходими Продукти

  • лапад - 100 г заедно с дръжките
  • целина - дръжките на 2 връзки
  • магданоз - дръжките на 2 връзки
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • масло - 40 г
  • домати - 1/3 от консервирани в буркан
  • царевичен грис - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • сметана - 4 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленията се измива и нарязва, лукът, морковът, картофът и чесънът също.

В тенджерата, която е предвидена за готвене, се сипва олио и се слага всичко изброено до тук, бърка се периодично до леко омекване и се слага маслото.

Като се разтопи, се долива вода до желаното количество, слага се малко универсална подправка и се вари до готовност на продуктите.

Доматите се разбъркват с гриса и брашното и се добавят към супата (количеството може да се увеличи, ако искате по-гъста супа), добавя се сол и черен пипер и се вари още 15-тина минутки.

Накрая се прибавя и сметаната и се пасира. Сервира се с надробено сирене или крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: