Зелена супа със сирене

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Зелена супа със сирене1 / 2
12/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"По какво се познават вкусните пролетни супи ли - по това, че са пълни със свежи зелении и стават още по-вкусни, като добавите сирене в тях"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • киселец - 2 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 2 с.л.
  • сирене - 1 к.ч. настъргано
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещената мазнина задушавате нарязаните на ситно зеленчуци. Когато поомекнат, сипвате 6 ч.ч. топла вода. Посолявате и варите.

След като супата заври, прибавяте ориза. Малко преди да отстраните от огъня, слагате вътре сиренето.

Разбивате яйцата с киселото мляко и застройвате супата. Поднасяте поръсена със ситно нарязаните джоджен и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: