Кюфтета от магданоз и ориз

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
457
3k
1k
972
3
22/11/2017
"Като истински експерти по кюфтетата ви препоръчваме от сърце тези - уникални са "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 976
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагам ориза да се свари в леко подсолена вода.

Магданозените стръкове, измити и отцедени добре от водата, накълцвам на ситно.

В подходяща купа смесвам изстиналия ориз, магданоза, двете яйца, киселото мляко, содата, оцета, кимиона, черния пипер и солта. Разбърквам добре.

Добавям брашното и натрошеното сирене. Отново разбърквам. Трябва да се получи гъста смес.

Оставям да почине 5 минути.

С лъжица за сладолед гребвам от сместта и пускам в умерено загрята мазнина, като всяка топка отгоре се натиска с лъжицата, за да се сплеска леко.

Като се позачервят от долната, обръщам и от другата страна. Изваждам върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

Кюфтетата се сервират топли с чеснов сос или кисело мляко.

Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.
15.00 лв.
11.55 лв.
Виж ››

Голям кръгъл гевгир за удобно измиване на продуктите и изцеждане на излишната вода. Паста, зеленчуци и какво ли още. Готвенето е забавно с подходящите съдове, а този гевгир определено е такъв.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар