Кюфтета от магданоз и ориз

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кюфтета от магданоз и ориз
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Като истински експерти по кюфтетата ви препоръчваме от сърце тези - уникални са"

Необходими Продукти

  • магданоз - от 3 връзки само стръковете
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - на върха на кафена лъжичка
  • оцет - 3 - 4 капки
  • брашно - 1 препълнена с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • кимион - щипка
  • овче сирене - 150 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагам ориза да се свари в леко подсолена вода.

Магданозените стръкове, измити и отцедени добре от водата, накълцвам на ситно.

В подходяща купа смесвам изстиналия ориз, магданоза, двете яйца, киселото мляко, содата, оцета, кимиона, черния пипер и солта. Разбърквам добре.

Добавям брашното и натрошеното сирене. Отново разбърквам. Трябва да се получи гъста смес.

Оставям да почине 5 минути.

С лъжица за сладолед гребвам от сместта и пускам в умерено загрята мазнина, като всяка топка отгоре се натиска с лъжицата, за да се сплеска леко.

Като се позачервят от долната, обръщам и от другата страна. Изваждам върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

Кюфтетата се сервират топли с чеснов сос или кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: