Плодов кейк с жълтъци

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865873
23/11/2017
"От белтъците ще направите любимите на всички целувки, но овациите ще оберете именно с този великолепен плодов кейк с жълтъци "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 814
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и към него прибавете пудрата захар. Разбийте хубаво и прибавете един по един жълтъците, като продължавате непрекъснато да биете сместа.

Загрейте до хладко прясното мляко и разтворете в него бакпулвера, ванилията и настъргана кора от половин лимон, след което я прибавете към жълтъците и пудрата захар. Бъркайте и започнете да добавяте бавно на части брашното и счуканите карамфилчета.

Когато получите хубава и пухкава кексова смес я изсипете в намаслена и поръсена с брашно форма за кейк.

Нарежете прасковите на полумесеци. Смесете 2 с.л. брашно и 2 с.л. кристална захар. Оваляйте парчетата праскови и ги подредете върху кексовата смес.

Сложете кейка в загрята фурна и печете около 40 минути на 180 градуса. Преди да го извадите проверете с клечка, дали е достатъчно изпечен.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар