Начин на приготвяне
Разтопете маслото и към него прибавете пудрата захар. Разбийте хубаво и прибавете един по един жълтъците, като продължавате непрекъснато да биете сместа.
Загрейте до хладко прясното мляко и разтворете в него бакпулвера, ванилията и настъргана кора от половин лимон, след което я прибавете към жълтъците и пудрата захар.
Бъркайте и започнете да добавяте бавно на части брашното и счуканите карамфилчета.
Когато получите хубава и пухкава кексова смес я изсипете в намаслена и поръсена с брашно форма за кейк.
Нарежете прасковите на полумесеци. Смесете 2 с.л. брашно и 2 с.л. кристална захар. Оваляйте парчетата праскови и ги подредете върху кексовата смес.
Сложете кейка в загрята фурна и печете около 40 минути на 180 градуса. Преди да го извадите проверете с клечка, дали е достатъчно изпечен.
Плодовият кейк с жълтъци е готов.