Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Точен кекс с ябълки

Точен кекс с ябълки

ПресиянаПресияна
Новак
997
Точен кекс с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10-12 парчета
"За истинските ценители - кекс, който не се бърка, а се точи"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 3 чаени лъжици
  • олио - 3 чаени лъжици
  • брашно - 3 чаени чаши
  • ябълки - 2 - 3 чаени чаши (настъргани)
  • сода - 1 чаена лъжичка
  • канела - 1 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Постепенно се прибавя олиото, брашното и содата, докато се бъркат с дървена лъжица.

Получава се тесто, което се разделя на 2 равни части. Разточва се 1 кора. Поставя се в намазана с олио тава, поръсва се с ябълките, в които са смесени захарта и канелата.

Върху тях се поставя и другата разточена кора. Може да сложите върху кекса и орехи, ако желаете.

Точеният кекс с ябълки се пече се в предварително загряна фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: