Ястие от свинско месо с ориз и гъби на фурна

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф7172329281
23/11/2017
"Един по-апетитен прочит на класическата рецепта за свинско с ориз, който бързаме да споделим с вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 571
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го почистваме от сухожилия и ципи. Нарязваме го на порционни парчета. Бекона, праза и моркова нарязваме на ситни кубчета. Манатарките накисваме в хладката вода за около час.

Ориза измиваме и накисваме в студена вода за 20 минути.

В тенджера изсипваме растителната мазнина и в нея запържваме за кратко бекона. Отделяме го с решетъчна лъжица и поставяме месото. Задушаваме под капак на умерен огън.

Прибавяме праза и моркова, водата от накиснатите манатарки, гъбите, сол, черен пипер и разбъркваме.

След като съставките се задушат връщаме бекона, добавяме отцедения ориз и костния бульон, в съотношение 3:1.

Оризът е набъбнал и е време да изсипем ястието в подходяща според количеството тавичка.

Опитваме на сол, прибавяме бучка масло, поръсваме с джоджен и покриваме с алуминиево фолио. Запичаме в предварително загряла фурна до готовност.

Оставяме ястието в изключената вече фурна за още 30 минути на отворена вратичка. Махаме фолиото и покриваме тавичката с памучна кърпа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар