Бърза торта Мимка

редакция:
MaрияMaрия
Новак
147
Бърза торта Мимка1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Въпреки странното си име, тази торта е една от харесваните шоколадови торти! Може би защото става бързо... или пък защото е невероятно вкусна.. Преценете сами!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 кафени чаши
  • захар - 2 кафени чаши
  • масло - 1 кафена чаша разтопено (може и олио)
  • какао - 3 супени лъжици
  • брашно - 3.5 кафени чаши
  • сода - 1 чаена лъжичка хлебна
  • конфитюр - 1 бурканче (в тази рецепта използвах от ягоди)
  • орехи - 150 грама счукани
  • шоколад - 1 кофичка (400 г) течен
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В подходяща купа измерете киселото мляко и разтворете в него содата. Изчакайте около 5 минутки да се разтвори добре, добавете захарта, разбъркайте и отново изчакайте същото време.

Добавете разтопеното масло, като разбърквате внимателно. Брашното пресейте с какаото и прибавете най-накрая към сместта. Разбъркайте до еднородна каша.

Загрейте фурната предварително на долен реотан. Намажете дъното и стените на форма за торта с масло и поръсете с брашно. Изсипете половината от шоколадовата смес във формата.

Върху нея добавете конфитюра равномерно, а отгоре излейте втората половина от шоколадовата смес. Най-отгоре поръсете счуканите орехи и поставете във фурната за да се пече.

Печете първите десет минути на долен реотан, а следващите на 200 градуса до готовност. Опитайте с клечка за зъби готовността, ако не остава по нея втечнена смес, то тортата ви е готова.

Оставете да поизстине и в това време загрейте на водна баня течният шоколад да се поразстопи. Полейте обилно с него тортата (може да покриете цялата, може и да изливате шоколада фигурално за да се показват орехите).

Приберете готовата шоколадова торта в хладилник до сервирането й.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
5100
439
330
29
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Ani
Ani
много е вкусна, пробваите
24.11.2012 22:00
2
златка
златка
а тавичката с какъв диаметър е
14.11.2012 12:24
1
Нинка
Нинка
Може :)
21.10.2012 13:20
ива
ива
Може ли блата са се среже на две.Предполагам не става много тънък?
20.10.2012 15:44
Plamena Topacharova
Plamena Topacharova
Става чудесна ! Благодаря за рецептата!
12.10.2012 15:37
2
1
Боби
Боби
колко минути се пече тортата,след като предварително се е пекла 10 минути само отдолу?
11.10.2012 17:23
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Да, Мариан, точно така. Успех! ;)
07.10.2012 23:56
ели
ели
страхотна е днес барза лесна вкусна
07.10.2012 14:18
1
Мариан
Мариан
Сори момичето,но кажете ми с миксер ли да разбирам всички тези неща ? И после в тавичка така ли ?
26.09.2012 15:24
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Ива, да, сладкото потъва малко, но и сместа за блата става доста плътна. Ако на дъното сложиш хартия за печене, не се притеснявай за тавата ;)
26.09.2012 15:02
2
Марияна
Марияна
Малко измених кремчето при шоколада сложих една голяма кофичка заквасена сметана стана доста добре
26.09.2012 10:30
1
Ива
Ива
Сладкото като се изсипе не потъва ли?
24.09.2012 19:39
Пенка Павлова
Пенка Павлова
Страхотна бърза и мнооого вкусна торта. От сега нататък ще я правя за рождените дни на цялото семейство. Благодаря на Мими!!! Да ни е жива и здрава!!!
20.09.2012 09:13
1
glo2002
glo2002
mmm
16.09.2012 17:30
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Много вкусна тортичка!Става доста сладка- има и захар, и конфитюр, и течен шоколад. Но който обича по-сладко, това е неговата торта. Става много бързо и лесно. Опитайте я!
15.09.2012 23:24
2
indomita
indomita
Истинска надлада.Полях я с течен шоколад Финети - хммм,трябва да се опита :-)
13.09.2012 13:13
1
Lus
Lus
Който е правил тортата да каже отзиви?
10.09.2012 10:30
1
цвветти
цвветти
1 дума - УнИкАтТ !
09.09.2012 16:51
1