Свинско с ориз, лапад и гъби

26/11/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66175821315
"Докторът каза да наблегнем на зеленчуците, затова сме приготвили това чудно зеленчуково ястие, което сме поръсили с малко свинско за аромат "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 144
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • гъби - 250 г (печурки)
  • лапад - 200 г (замразен)
  • домати - 1 к.ч. от консерва
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета, слага се в тенджера с малко олио и вода, за да се задуши. Поръсва се малко сол и когато месото се сготви, се изважда и на негово място се слагат почистените и нарязани на дребно лук морков.

След като омекнат, се прибавят гъбите, нарязани на филийки. След като омекнат, се прибавя размразеният лапад. Зеленчуците се разбъркват, поръсват се с червен пипер, разбъркват се отново и след това се прибавят доматите.

Оризът се измива и се изсипва при зеленчуците. Долива се една чаена чаша вода и след като оризът я поеме, се доливат още две чаши. Ястието се овкусява със сол и черен пипер.

Месото се връща в тенджерата, температурата на котлона се намалява и готвенето продължава до увирането на ориза.

Готовото ястие се поръсва с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар