Пилешки бутчета с гъби, праз и маслини

26/11/2017
"Вкусотия, чиято рецепта изровихме от старите тефтери - да ви е сладко и на вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 569
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 2 стръка
  • маслини - 100 г
  • гъби - 125 г
  • брашно - 1 с.л.
  • универсална домашна подправка - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и праза на не много ситно.

В тиган поставяме олиото и запържваме измитите и подсушени пилешки бутчета.

Вадим и в самото олио задушаваме нарязания лук и праз.

След като са готови, прибавяме гъбите, брашното, като към него - и червения пипер и универсална домашна подправка.

Към всичко това на струйка започваме да сипваме по малко вода до момент, в който мислим, че е добре на гъстота.

Всичко това изсипваме в съд, прибавяме и маслините и след това поставяме във фурната да се пече.

Печем в умерена фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар