Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Чубренки с топено сирене

Чубренки с топено сирене

Чубренки с топено сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Внимание - опасно вкусна рецепта! Само една от тези пухкави чубренки няма да ви стигне, така че му мислете"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 250 мл
  • олио - 4 с л
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • брашно - 500 г
  • топено сирене - 60 г
  • жълтък - за намазване
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното сипваме в голяма купа, оформя се кладенче и чукваме яйцето. В киселото мляко се разбърква содата и бакпулверът, докато шупне, и сипваме при яйцето.

Добавя се олио, сол, ронена чубрица и с вилица се разбърква цялата смес, докато стане трудно, сипва се на плот и се измесва меко тесто, но да не лепне.

Оставя се покрито с кърпа да почине за 20 минути. Разделя се на две части и всяка се разточва на кръгла кора. С чашка с диаметър 7-8 см се изрязват кръгчета.

В едната страна се поставя нарязано на парчета топено сирене, а с другата част се закрива. Краищата се притискат с вилица и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Отгоре се намазва с разбит жълтък с 1 с.л. олио. С вилица се минава върху намазвания жълтък за шарка.

В средата, където се събират чертите, се поръсва с маково семе. Печем в загрята фурна 180-200 градуса до златисто. Изваждаме и поднасяме топли.

Чудесни са за почивните дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: