Начин на приготвяне
Почистете и нарежете чушките на кубчета. Лука нарежете на ситно. Чоризото нарежете на кръгчета, а свинското месо - на малки хапки.
Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона и запържете кръгчета чоризо. Пържете около 5 мин., като непрекъснато разбърквате.
Извадете чоризото и го изсипете в купата на мултикукъра. В мазнината от чоризото запържете лука и нарязаните чушки. Пържете около 5 мин и добавете кимиона, червения пипер, ригана и чесъна на прах.
Разбъркайте хубаво и пържете още около 2 мин. Прехвърлете в съда при чоризото. Добавете свинското в тигана и пържете, като разбърквате около 10 мин. или докато леко промени цвета си.
Прехвърлете в съда при другите продукти. Добавете доматите.
Включете мултикукъра на програмата за бавно гответе яхнията за 3 часа.
През последния половин час добавете червения боб и царевицата. Поднесете ястието с ориз за гарнитура.
Бавно готвената яхния със свинско месо и чоризо е много вкусна.