Задушено ароматно пиле в зеленчуков сос

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
27/12/2019
"Вкусни предложения за приятели - пиле, което направо се топи в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо914
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките бутчета, посолете на вкус, поръсете с черен пипер и разтъркайте добре и ги оставете за 30 минути да се мариноват.

За зеленчуковия сос нарежете лука на ситно, настържете морковите и ги запържете в олиото до омекване.

Добавете доматите, червения пипер и подправките, нарязания на ситно чесън и посолете на вкус. Покрийте тигана с капак и гответе за 10 минути на бавен огън.

В тава налейте и загрейте олиото, наредете маринованите бутчета и пържите до златисто кафяво от всички страни. Върху тях добавете зеленчуковия сос, той трябва да покрива бутчетата.

Поръсете ястието с нарязания на ситно магданоз и завийте тавата плътно с алуминиево фолио.

Поставете така оформеното ястие в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 40 минути до готовност на месото.

Задушеното ароматно пиле в зеленчуков сос е много вкусно.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар