Воеводска кавърма

Мария СимоваМария СимоваГуру110657104813
27/11/2017
"Опитайте тази кавърма и ще разберете защо воеводите са имали толкова верни чети "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 627
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете измитото и подсушено месо на кубчета (около 40 г кубчето). Задушете го в олиото до побеляване. Прехвърлете месото заедно със сока в глинен гювеч.

Нарежете гъбите на ивици и ги сварете в подсолена вода до омекване, прецедете и ги разпределете равномерно върху месото. Добавете подправките - чубрица, черен пипер, бахар, дафинов лист, червен пипер, целите люти чушлета, нарязаното на кубчета масло и сол на вкус.

Залейте с виното, бирата и 1 ч.ч. гореща вода, разбъркате сместа, похлупете капака на гювеча и го поставете в студена фурна. Включете фурната на 180 градуса.

10 минути след като закъкри ястието, добавете предварително почистените арпаджик и чесън (цели) и нарязаното на малки парчета топено сирене.

Похлупете капака на гювеча и го върнете във фурната, допичате до готовност на месото. Сервирайте с кисело-солена туршия или прясна салата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар